SALON.cz

naše redaktorka Jitka na LFW S:S 2013

Salon na London Fashion Week F/W 2013

Po půl roce jsme se opět dočkali! Letošní londýnský módní týden probíhal v týdnu od 15 do 19. února a jako každý rok se o organizaci postaral British Fashion Council.

Pět dní v kuse mohli návštěvníci sledovat přehlídky, navštěvovat prezentace návrhářů a užívat si večerních párty.

STREET STYLE

Hlavním úkolem každého návštěvníka fashion weeku je být ve správnou dobu na správném místě. Jedině takto se vám podaří ulovit ty nejlepší fotky. Musím říct, že co se týče modelů dalších návštěvníků, tak jsem letos viděla mnohem více inspirace než v září. Nejzajímavější fotografie, které jsem pro vás vybrala, najdete v galerii pod článkem.

SHOWROOMY

Jedna z nejzajímavějších výstav byla v sekci „skandinávská“. Vystavené modely byly navrženy speciálně pro londýnský fashion week. Všechny kousky byly do detailu zpracované, a proto není divu, že získaly velmi kladné recenze. U mnoha návrhařů byla vidět inspirace barvami, metalikou nebo pruhy. Mým absolutním vítězem se stala značka Sophia Webster. Sama návrhářka Sophia uvedla, že její kolekce pro letošní jaro a léto je především ve znamení zábavy a barev. Její hravé boty a kabelky si musí zamilovat každá dívka.

PŘEHLÍDKY

Všichni byli zvědaví především na kolekce značek Moschino, Cheap and Chic, House of Holland, na kterých nesměly chybět ani celebrity Alexa Chung a Pixie Geldof. V sobotu večer představila zpěvačka Rihanna exklusivně svoji první kolekci pro River Island, která je k dostání v obchodech od 5. března. Na LFW se opět představili jak začínající návrháři, tak „stálice“ jako jsou Mulberry, Temperley London, Vivienne Westwood, Mary Katrantzou, Tom Ford a mnoho dalších.

Pokud máte chuť se podívat na pár přehlídek a být v obraze, co se bude letos na jaře a v létě nosit, doporučujeme se podívat na Youtube kanál LFW.

Více info ohledně LFW najdete na: www.londonfashionweek.com

Jitka Mertová na LFW S:S 2013 návštěvnice LFW návštěvník LFW návštěvnice LFW návštěvnice LFW návštěvníci LFW dámské bílé košile Yang Du dámské boty Sophia Webster

Mohlo by vás zajímat: